moussaka light sans béchamel

Disposer les grandes tranches d'aubergines au fond du plat. solid #f37226;color:#f37226}#zrdn-recipe-container ol.zrdn-solid li:before, Sauvegarder et Ajouter à ma liste de courses You end up with several delicious meals,  a lot less waste, and it’s far more budget friendly too. Like nutmeg, cinnamon, ginger, and cloves it’s one of those warm/spicy ingredients that can add a little kick or a savory flavor depending on how you use it. Cinnamon and nutmeg, a touch of garlic and onion, tender eggplant, and tomatoes make a rich, delicious moussaka without the heavy bechamel sauce. Preheat the broiler. Allspice is great for moussaka, and indispensable for meatballs, pies (pumpkin season is coming! This version uses more spices, has better flavor, and is much easier to put together. La béchamel: Dans une casserole, mettre la Maïzena puis ajouter progressivement le lait et le demi cube sans cesser de mélanger. Make a quick salad or some rice and you have dinner. Too much work and too many pots and pans to clean up. Add the potatoes, tomato juice and spices. Pan fry some almonds in olive oil and add that to the meat mixture in the pan, Top the moussaka with a mixture of yogurt, garlic cloves, olive oil, salt, and chopped cucumbers (sort of a tzatziki without the dill), Substitute potatoes or zucchini for the eggplant, Add some chopped green pepper to the meat mixture. Moussaka très légère, sans béchamel. 4 parts. Moussaka 'light' Une version de la moussaka légère et goûteuse ! Add the eggplant slices to the hot oil and cook for a minute on each side (it should be lightly colored, but not brown). I’ve now used up the eggplant and the can of tomatoes. Ajouter la sauce tomate, la coriandre, l'ail écrasé et le persil, saler. Your email address will not be published. Dès que la béchamel … Une recette de Moussaka sans béchamel… qui permet de mieux maîtriser la teneur en glucide. Vous confirmez que cette photo n'est pas une photo de cuisine ou ne correspond pas à cette recette ? Salt them. This recipe is also a product of a bit of advance planning. Then rinse the salt off and pat dry. 1. Published 27 août 2018 at 1500 × 2250 in Moussaka légère sans béchamel Laisser un commentaire Annuler la réponse Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Heat olive oil in a large skillet over medium-high. Étaler comme vous pouvez le fromage blanc (dans tous les cas, il s'étale tout seul durant la cuisson). #poulet. Fewer calories, fat and carbs; more veggies and more taste => this light and easy moussaka recipe with cauliflower bechamel … Add chicken; cook 5 minutes or until browned. Pour conserver l'annotation de cette recette, vous devez également la sauver dans votre carnet. Comme une moussaka, avec ou sans béchamel. This will ensure the moussaka … #zrdn-recipe-container ol.zrdn-counter li:before, Réserver. C'est la meilleure manière de ne rater aucun numéro, de faire des économies et de se régaler tous les deux mois :) En plus vous aurez accès à la version numérique pour lire vraiment partout. Ingrédients pour 4 personnes - 800 grammes reste de gigot d'agneau - 3 aubergines - 1 bocal de concassée de tomates - 30 centilitres coulis de tomates - 1 oignon - 1 bouquet de basilic - 1 c. à soupe de cannelle moulue - 1 c. à café piment fort #zrdn-recipe-container ul.zrdn-bordered li:before{border:2px Add the onion to the pan, and add the additional 1T of oil. OFFRE ABO Magazine : 1 an (6 numéros) + 1 sac à pain en coton à 19,90 € à découvrir ... Délayer de la Maïzena dans un peu de lait. #chocolat Sauvegarder et Ajouter à mon panier Layer the bottom of a small (6 inches or so) baking dish with half the eggplant. Let the onion cook for five minutes on medium-low heat, until it softens and the fragrance starts to waft through your kitchen. 16 sept. 2013 - La moussaka version allégée, sans béchamel et d'une rapidité et facilité déconcertante ! Let sit for fifteen or twenty minutes. Découper les aubergines en rondelles (sans les peler), les faire cuire à la vapeur 7-10 minutes. My way is easier. Cook for 10 minutes until the meat is browned. Then, put the baking dish in the fridge, and cook it when you’re ready. Moussaka légère et rapide sans béchamel. I had a recipe for a Jewish Eygptian version of moussaka without bechamel, (or messa’aa) but the first try needed more tweaking. Peel the potatoes and cut them into thin slices. A classic Italian favorite featuring tender eggplant, a rich tomato sauce, and gooey, melted mozzarella. I have had this dish at Greek restaurants, but it never tastes quite like it’s supposed to, and if you try the Middle Eastern versions, they skip the béchamel altogether! Ingrédients (4 personnes) : 2 aubergines, 2 tomates, 2 courgettes... - Découvrez toutes nos idées de repas et recettes sur Cuisine Actuelle Bechamel sauce is made from flour, milk, and butter – three things I have to avoid due to my food sensitivities. La recette est pour 4 personnes, mais ce sont des grosses parts. The trouble with cooking for one sometimes is that even if you make one serving you still have more ingredients left. Ce plat se mange chaud ou tiède avec une belle salade verte. Remplir le plat par couches alternées comme ceci : 1/3 d'aubergines, 1/2 de viande à la tomate, chapelure, 1/3 d'aubergines, 1/2 de viande à la tomate, chapelure, 1/3 d'aubergines, béchamel, fromage râpé. Stir well and pour the mixture into a suitable oven dish. Just add eggplant, egg, and a pita. #Gateau au yaourt J’ai déjà sur mon blog une recette de moussaka, et une recette de moussaka avec des pommes de terre, si vous souhaitez jeter un coup d’œil. 15 min. #zrdn-recipe-container ul.zrdn-counter li:before{color:#f37226}#zrdn-recipe-container .zrdn-tag-item a, #zrdn-recipe-container .zrdn-tag-item{color:#f37226}#zrdn-recipe-container{border-style:dotted}#zrdn-recipe-container Spread the béchamel sauce over the meat and sprinkle the cheese on top. Quick, slightly spicy, and served with a classic caprese salad of tomato, mozzarella, and basil. ), and chicken. Heat a little oil in a pan and saute the mince, onions, carrots and peppers. Moussaka légère (sans béchamel) Moussaka légère (sans béchamel) Plat. Verser dans le plat. Heat 2T of the olive oil in a frying pan large enough to hold the eggplant in one layer. Moussaka is made of thin pieces of fried potatoes and fried eggplant that are layered with meat sauce and topped with a custard-like, creamy and fluffy béchamel. Just take the dish out about fifteen or twenty minutes in advance so that it isn’t ice cold when you put it in the oven. Du riz, de la semoule ou de la polenta accompagnent bien ce plat. 2. la recette Moussaka légère sans béchamel ! It’s sort of a cinnamony, clove, nutmeg taste. The whole thing is then covered in a thick layer of bechamel sauce. 5.0/5 (1 vote), 1 Commentaires. Les placer sur une plaque de four, avec un papier de cuisson. Recouvrir de bolognaise, puis des tranches d'aubergine et verser enfin la béchamel. 20 min. À accompagner de salade verte pour le supplément fraîcheur. Si on veut vraiment rester dans l’authenticité, pour cuisiner la moussaka grecque traditionnelle, Il faut s’y prendre à l’avance et commencer la préparation dès le matin pour une dégustation le soir. Ajouter à mon panier. Voila! Laver les aubergines, ôter les pédoncules, les couper en tranches dans le sens de la longueur (1 cm d'épaisseur). L'essayer, c'est l'adopter! Je vous conseille à tous de l'essayer, chez nous elle a été très appréciée car elle est vraiment savoureuse. Required fields are marked *, /*
/*]]>*/, Single Serving Chef ● Delicious food for one person. My cousin made this for me eons ago and I’ve been hooked ever since. If you buy something through a link, I will earn a commission. Cooking Light this link opens in a new tab; Soyez le premier à ajouter une photo à cette recette ! I just love moussaka, but the traditional version is just too much work for one serving. h4{color:#000}#zrdn-recipe-container ol.zrdn-bordered li:before, a{color:#f37226}#zrdn-recipe-container{border-width:1px}#zrdn-recipe-container{border-color:#000}#zrdn-recipe-container{border-radius:0px}. Put the dish in the toaster oven and bake for 15-20 minutes. First salt and fry the eggplant (or broil if you’d prefer), then cook the onion and garlic, add the meat, tomatoes, and seasoning, layer it all together and bake it. (adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).push({}); #zrdn-recipe-container{background-color:rgba(0,0,0,0)}#zrdn-recipe-container{border-color:#000}#zrdn-recipe-container, #zrdn-recipe-container h2, #zrdn-recipe-container h3, #zrdn-recipe-container You could even make quiche or a mini-meatloaf in it. Moussaka Without Bechamel Tools and Ingredients. 6. Découvrez la recette de Moussaka, une recette légère sans béchamel, mais toujours aussi savoureuse. Recette Moussaka 'light' : découvrez les ingrédients, ustensiles et étapes de préparation. Moussaka légère sans béchamel. OFFRE ABO Magazine : 1 an (6 numéros) + 1 sac à pain en coton à 19,90 € à découvrir, Politique de protection des données personnelles. A traditional Greek moussaka recipe is made of layers of greasy ground lamb and sliced eggplant sautéed in olive oil. It’s great for mini-moussaka (like this recipe), mac and cheese, peach crumble, triple chocolate cake, brownies, or ginger pear bread. Many of the recipes I saw required first making a tomato sauce, then a meat mixture, then the eggplant, and finally assembling the entire thing together.

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